A halál marása

2010.12.29. 18:23

 

Egy májusi délelőttön látta meg először: ott volt a járdán a hét és a kilenc között. Nem nagyon értett hozzá, de a feje formájából és a hátán végighúzódó mintázatból azt tippelte, hogy talán viperával van dolga, bár nem hitte, hogy van olyan vipera, ami közel háromméteresre is megnő. Igaz, mivel a kígyó össze volt tekeredve, nem nagyon lehetett megállapítani a hosszát, de körülbelül háromméteresre taksálta. Szinte teljesen elfoglalta a betonjárdát az ápolt fakerítés és a szépre nyírt sövény között. Hiába, hisz Weinacht-ék mindig kínosan ügyeltek arra, hogy a portájuk rendes és tiszta legyen.

Éjszakai élet

2010.12.28. 14:36

A falióra vészterhes kattogása betöltötte a szobát, ahogy vészharangként betöltötte Jessica fejét is. A TV-ben órák óta nem volt adás. Rádió nem is volt a városban, mivel egy ekkora városkának nincs saját adója, a többi rádióállomástól pedig vagy túl messze van, vagy túl magasan van hozzájuk képest. Gyakorlatilag el van vágva a külvilágtól. Jessica tehát nem nézett TV-t és nem hallgatott rádiót, a könyvekbe beleunt, így maradt a falióra vészterhes kattogásának hallgatása.

Birkák

2010.12.27. 22:32

 

A terem csöndjét csak a napló lapjainak halk zörrenése törte meg, pedig huszonnyolc diáknak még a lélegzetvétele is hangos, ha az egyszerre történik. De most nem. Közelgett a nyári szünet, a diákok az év végi jegyük javításán dolgoznak, hiszen ez már számít a főiskolai felvételin is. Mindenki feszült csendben várja, vajon ő fog-e felelni?
süti beállítások módosítása